FMO Architecture
FIVE_014.jpg

FIVE Restaurant

FIVE RESTAURANT

REFURBISHMENT . BUILT . LISBON . PORTUGAL . 2017 . ID & GRAPHIC DESIGN: LABDESIGN . PHOTOGRAPHY: JOÃO MORGADO

In this project, where the existing space had already been a fast food restaurant, it was requested by the client that the interior space of the new restaurant could accommodate the concept of a blending of culinary influences from the five continents. The main concept for architecture was to let the food shine, that is, the space was designed to be a blank canvas, warm, calm and clean enough so that each dish was the main star, the focus of the customer's attention. Two main dining spaces were created, with very different environments. The first, a room with entrance through Avenida Guerra Junqueiro, a white box of light for presentation of the concept, and with two large round tables ideal for friends dinners. The second, a dining room with a more refined and cozy atmosphere, with a black wood panelling, natural wood floor, walls and ceiling stucco painted white. As a guideline between the two rooms, an installation was created with colored threads that leave one of each continent from the white room and run through the entire ceiling and making pendant lights throughout the restaurant.